De ce sa ii cumperi ochelari de protectie copilului tau

0 Comments

Mai mult ca niciodata astazi copiii folosesc dispozitivele LED pentru a se juca sau pentru a se documenta pentru teme. Cert este ca timpul petrecut in fata ecranelor luminoase este unul destul de mare, iar acest lucru are impact asupra vederii in curs de dezvoltare a copilului. Orice parinte trebuie sa constientizeze importanta unei protectii adecvate a ochilor acestora, iar o pereche de ochelari protectie calculator copii este un mod la indemana pentru a face asta.

Controlul ochilor, pentru un ochelar de protectie adecvat copilului tau

Ca parinte, este foarte important sa ai in vedere faptul ca nu orice tip de ochelar va oferi protectia necesara vederii in dezvoltare a micutului sau a micutei. Asta inseamna ca numai in urma unui control oftalmologic pediatru se poate stabili cu exactitate de ochelari sunt necesari.

Despre motivele pentru care purtarea acestora chiar este o necesitate si nicidecum un moft sunt multe de spus. Sumar, amintesc despre radiatiile emise de ecranele dispozitivelor electronice. Impactul acestora poate fi devastator in randul copiilor. Lumina albastra le poate afecta structurile oculare, fiind si o cauza a insomniilor de altfel.

Simptomele resimtite in randul copiilor pot varia. Intre acestea se inscriu si senzatia de usturime a ochilor, vederea neclara, inrosirea ochilor, o simpla jena in cazuri fericite, tensiune in ochi, dureri de cap, dificultati de vedere dupa utilizarea lor. Bineinteles, si altele pot fi simptomele cu care se confrunta cei ce petrec un timp indelungat in fata ecranelor, mai ales zi de zi.

Ochelarii de protectie sunt o modalitate de a reduce din astfel de efecte, insa este foarte recomandata si reducerea timpului petrecut in fata ecranelor. In timp, ochii copiilor pot dezvolta si diverse afectiuni precum keratita, keratoconjunctivita, eroziuni corneene, blefarita sau blefaroconjunctivita, sindromul sicca, iridociclita, etc. Preferabil este ca tu ca parinte sa nu fii in situatia de a afla ce inseamna astfel de afectiuni, sa nu fie cazul ca al tau copil sa se confrunte cu una dintre ele. Pentru asta insa este necesar sa iei masurile ce se cuvin inca din timp.

In orice caz, daca ai un copil mai pretentios, iar purtarea ochelarilor poate fi problematica, il poti convinge optand pentru o rama care sa il atraga. In acest sens exista astazi o multime de modele, atat pentru copiii mai linistiti, cat si pentru cei mai activi. Pe Kidoptik.ro de altfel gasesti rame de ochelari calitative, rezistente, dintre care poti alege.

Asadar, pentru a te convinge ca vederea copilului tau este in siguranta, iti recomand sa programezi un control oftalmologic cat de curant posibil. Achizitionarea unor ochelari de protectie corespunzatori nu ar trebui sa fie amanata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *