Videocolposcop

0 Comments

Diagnosticarea cu videocolposcop este o procedura ginecologica ce consta din examinarea colului uterin. De cele mai multe ori se efectueaza pentru a evalua pacientul  cu rezultate anormale pe citologia cervicala. Acest dispozitiv medical este un fel de telescop binocular, care permite medicului examinator sa vada zonele anormale. Microscopul binocular este fixat pe un suport, care dispune de o sursa proprie de lumina, ce ofera iluminarea, marirea si vizualizarea unei zone suspecte.

Videocolposcop FullHD LT-300 HD

Fiind un dispozitiv medical, pune la indemina un sistem optic ce mareste imaginea de 6-40 de ori, iar aceste imagini sunt transmise pe un monitor. Acest dispozitiv permite pacientului sa urmareasca in timp real  ce leziune are la nivelul colului sau vaginului. Cu ajutorul acestor imagini bolnavul are posibilitatea sa inteleaga situatia in care se afla, deasemenea are sansa sa urmareasca rezultatele acestuia. Aparatul Videocolposcop, este utilizat pentru  a diagnostica cancerul de col uterin, veruci genitale, cervicite-inflamatii ale colului uterin, totodata si leziunile precanceroase ale colului, vaginului si vulvei.  Pe langa  intestigarea sistematica a colului, vaginului si a vulvei, acest dispozitiv  este utilizat pentru localizarea zonelor suspecte pentru biopsie. Biopsia confirma diagnosticul, astfel medicii specialisti pot efectua tratamentul definitiv pentru pacient.

Videocolposcopul ofera posibilitatea de-a recolta un mic fragment din zona suspectata si de-a face examenul histopatologic, singurul care face diagnosticul de incredere deplina. Cu ajutorul dizpozitivului medical  specialistii vor putea examina mult mai bine suprafata colului uterin, astfel vor avea posibilitatea de-a lua masuri de prevenire a eventualelor leziuni. Imaginile redate de acest dispozitiv medical sunt convigatoare pentru pacienti, deasemenea este o procedura medicala nedureroasa si sigura ce nu implica riscuri. Examenul se efectueaza in cabinetul de ginecologie cu anestezie locala si dureaza aproximativ cca 15-20 de minute. Dupa procedura efectuata, pacienta poate resimti un discomfort local si poate sa sangereze usor, insa pe termen lung nu implica nici un risc.